Savivaalennus

22.01.2024

Savivaalennus on alunperin Ruotsissa kehitetty ja jo vuosia Suomessakin koulutettujen ekokampaajien käytössä ollut vaalennuskäsittely, jolla voidaan vaalentaa luonnonväristä tai kasvivärillä värjättyä hiusta. Markkinoille on tullut useamman eri valmistajan tuotteita vaalentamiseen ja itse olen päätynyt käyttämään EkoPharman savivaalennusta.

Savivaalennuksessa on vain kolmea ainesosaa. Valkosavea, soodaa ja vetyperoksidia. Savivaalennus ei ole kasviväri. Hapetteen pääasiallinen ainesosa on vetyperoksidi, joka on synteettisesti valmistettu aine, eikä siksi savivaalennuksen kohdalla voida puhua myöskään luonnonkosmetiikasta. Kirkas, nestemäinen vetyperoksidi kuitenkin hajoaa vedeksi ja hapeksi, joten se on biohajoavaa ja siksi ympäristöystävällistä toisin kuin perinteiset vaalennusaineet! Savivaalennus ei siis sisällä perinteisten synteettisten vaalennusaineiden kemikaaleja kuten ammoniakkia, persulfaatteja tai ammoniumpersulfaatteja.

Savivaalennus on hiukselle perinteistä vaalennusta hellempi vaihtoehto ja hiuksen sävyä saadaan kerralla vaalennettua yhdestä kolmeen astetta. Vaalennus voidaan toteuttaa koko pään vaalennuksena tai raidoittamalla sekä esimerkiksi yhdistettynä kasvivärillä tyven värjäämiseen. Lopputulos on lähtötilanteesta riippuen eri tummuuksissa pehmeä ja syntyvät sävyt ovat luonnollisen murrettuja, lämpimiä, kuin auringon vaalentamia. Kylmiä platinablondeja ei siis savivaalennuksella saada aikaisiksi. 

Savivaalennus:

  • ekologinen & ympäristöystävällinen tapa vaalentaa hiuksia
  • vaalennus perustuu saven, soodan ja vetyperoksidin kemialliseen reaktioon
  • tuotteet ovat biohajoavia, kaikki käytettävät raaka-aineet ovat vesiliukoisia -> puhtaan vetyperoksidin reaktion jälkeen jäljelle jää vain vettä ja näin ollen viemäriin valuu savea, soodaa sekä vettä
  • vaalentaa hiuksen omaa pigmenttiä
  • soveltuu värjäämättömälle sekä kasvivärillä aiemmin värjätylle hiukselle
  • savisoodavaalennuksessa ei ole allergeeneja, puhdasta vetyperoksidia käytetään esimerkiksi haavanpuhdistuksessa

Ekosalon JoutZEN

TULE KÄYMÄÄN

Saimaantie 7, 54100 Joutseno

Helppo tulla autolla, Joutsenossa ilmainen pysäköinti!

Bussilla tullessa Joutsenon linja-autoasema 200m päässä liikkeeltä.


SOITA TAI LAITA WHATSAPP-VIESTI

050 3777 210

Aukioloajat

OLEN PAIKALLA SOPIMUKSEN MUKAAN

Myös iltaisin sekä viikonloppuisin

© 2023 Kaikki oikeudet pidätetään
Luo kotisivut ilmaiseksi!