Kampaajakin käy kampaajalla?

16.12.2023

Kampaajan hemmottelupäivä? No ei todella. Jostain syystä elämä on riistäytynyt sellaiseksi viimeisen... kampaajaurani aikana, että valitettavasti ei ole juurikaan ollut aikaa oman pään värjäilyyn ihanasti kaikessa rauhassa ja jonkun muun tekemänä. Todellisuus on ennemminkin omassa vessassa tuhraamista kerran puolessa vuodessa. 

Valmistuttuani kampaajaksi vuonna 2005 ja tietenkin jo sitä ennen värjäsin omia hiuksiani tavallisilla hapeteväreillä. Aika usein hyvinkin mustaksi. Oma luonnonkihara hiukseni ei oikein pitänyt värjäämisestä ja oli usein todella kuiva. Olen harmitellut jälkikäteen sitä, että odottaessani tyttäriäni vuosina 2009 ja 2012 en itse ymmärtänyt, eikä kukaan muukaan kyseenalaistanut sitä, että työskentelin vahvojen kemikaalien kanssa koko raskausajan sekä toki myös värjäsin omia hiuksiani. Onneksi nykyään äidit ovat valveutuneempia ja asioista puhutaan enemmän. 
 
Joskus vuonna 2013 aloin viimeistään huomata allergisia oireita. Vaikka toisten hiuksia värjätessä pidetään hanskoja, ei se poista sitä tosiasiaa, että värjäämisen jälkeen hiukset leikataan ilman hanskoja ja märät, juuri värjätyt hiukset koskettavat kampaajan käsiä. Usein iltaisin käsiäni kutitti. Oman tukan värjäämisen jälkeen alkoi myös ilmetä inhoittavia tuntemuksia. Kuumotusta, korvien punoitusta ja kutinaa. Aloin tekemään omia kokeilujani kasviväreillä ja kiinnostus ekokampaajaksi opiskelua varten nosti päätään. Vuoden 2014 syksyllä hain koulutukseen ja pääsin soveltuvuuskokeiden kautta alkuvuodesta 2015 alkavaan koulutusryhmään. Ekokampaajakoulus kesti yrittäjän oppisopimuksella yhdeksän kuukautta ja sinä aikana minulla todettiin myös astma. Hapetevärien ammoniakki sekä permanenttiaineet olivat pahimmat hengitystä ärsyttävät asiat. 


Siirryin pois "tavallisista" hiusväreistä eikä tulisi pieneen mieleenikään laittaa niitä päähäni enää. Olen ollut myös useamman vuoden pätkän kokonaan värjäämättä hiuksiani. Itseasiassa ihmisillä on hyvin usein oikein kauniin värinen oma hius ja olenkin siinä mielessä huono myymään palvelujani, että sanon kyllä aika useinkin asiakkailleni, jos heidän hiuksia ei mielestäni  kannata värjätä kun ne on oikein hyvät ilmankin! 

Pari viikkoa sitten sain itseni pysähtymään aloilleni siksi aikaa, että kasviväri tekeytyi. Edellisestä kerrasta olikin vierähtänyt aikaa puolisen vuotta. Seuraavalla kerralla muistan ottaa myös kuvia lopputuloksesta (:

Seuraavan kirjoituksen aihe voisikin olla kasvivärit.

Ekosalon JoutZEN

TULE KÄYMÄÄN

Saimaantie 7, 54100 Joutseno

Helppo tulla autolla, Joutsenossa ilmainen pysäköinti!

Bussilla tullessa Joutsenon linja-autoasema 200m päässä liikkeeltä.


SOITA TAI LAITA WHATSAPP-VIESTI

050 3777 210

Aukioloajat

OLEN PAIKALLA SOPIMUKSEN MUKAAN

Myös iltaisin sekä viikonloppuisin

© 2023 Kaikki oikeudet pidätetään
Luo kotisivut ilmaiseksi!